De schoonheid van halfvergane materialen, oxidatieprocessen als roestvorming met prachtige kleuren, vormen en structuren, de weerbarstigheid van boomschors, maar ook platgereden blikjes, de korrelige structuur van zand, afbladderende muren, al die getuigenissen van geschiedenis, van leven wat geleefd is, bezield , genietend, gekwetst en gebutst, weer opgeveerd, krachtig, ademend, worstelend, zoekend, stralend.

 

Steeds weer vormt de materie, die door de krachten van de natuur zijn aangeraakt, de basis van waaruit ik vertrek, waarbij het schilderij mij 'influistert' welke weg ik in het creatieproces heb te gaan. Het is een proces van afstemming, samenvallen mét en opgaan ín de ervaring. Vergankelijkheid, slijtage, verwering: voor mij tekens van leven wat geleefd is.

 

Kenmerkend voor mijn werk zijn de aardekleuren: ik gebruik aarde en zand van verschillende plaatsen en streken in de wereld, andere materialen vind ik op strand, bos, straat. Waar het voor mijn voeten valt. Het ligt er vaak voor het oprapen!

Er ontstaan lyrisch abstracte werken, waarbij de materie bepalend is, er ontstaan ook cosmische landschappen, dromerig, bezielend, zichtbaar vanuit vogelvlucht. Dan weer meer schilderijen met een verhaal.